Free cookie consent management tool by TermsFeed

De verschillen tussen Graniet en Marmer voor een grafsteen

Natuursteen (ook wel graniet genaamd) ziet er prachtig uit én is bijzonder duurzaam in gebruik. Er zijn diverse steensoorten en kleurtinten verkrijgbaar. Omdat het rechtstreeks uit de natuur komt zijn twee grafmonumenten eigenlijk nooit identiek. Graniet is bovendien bijzonder hard, niet poreus en daardoor meestal kras- en watervast alsook gemakkelijk te onderhouden. Voor langdurig plezier is echter regelmatig onderhoud aan te raden.

Als het op duurzaamheid en hardheid, is graniet verreweg de beste keus. Graniet is, vanwege de aanwezigheid van kwarts, extreem hard en dus bestand tegen krassen, hitte en harde stoten.

Marmer is echter minder goed bestand tegen krassen, hitte en andere krachten van buiten omdat het opgebouwd is uit kalksteen dat in de binnenkant van de aarde gekristalliseerd. Kalk is een veel minder harde stof dan kwarts, waardoor marmer minder sterk is.

Marmer is dan weer heel geschikt om standbeelden te maken, doordat het materieel redelijk zacht is het hakken van een standbeeld goed te doen.

Wij snappen heel goed dat een grafsteen kopen en ontwerpen een lastige en emotionele bezigheid is. Daarom staan wij voor u klaar en helpen we u graag door dit moeilijke proces en deze moeilijke periode heen. Dit doen wij door persoonlijk advies te geven en echt de tijd voor u te nemen. Voor ons is het belangrijk dat u en uw naaste helemaal tevreden zijn over de gedenksteen die jullie uitkiezen. Daarom nemen wij graag de tijd voor u.

Voor een unieke gedenksteen met eigentijdse uitstraling hoeft u bij ons dan niet de hoofdprijs te betalen. Naast bijzondere gedenkstenen kunnen we u ook helpen bij ruwe grafstenen, glazen grafmonumenten en urnen. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie! De mogelijkheden zijn haast onbeperkt.

Grafsteen ontwerpen

Het ontwerpen van een grafmonument is een proces dat vaak in samenhang gaat met de klant. En kan dus geheel of alleen een aantal elementen bevatten van eigen ideeën. Veelal tonen we foto’s van reeds geplaatste monumenten en wordt er vaak een combinatie van ideeën gebruikt en verschillende materialen, maatvoeringen en symboliek. Wij zijn in het bezit van honderden schetsen en mogelijkheden van diverse uitvoeringen en combinaties van materialen.