Free cookie consent management tool by TermsFeed

Waar moet ik aan denken als mijn geliefde overlijdt?

Rouwen is en blijft een emotioneel proces dat tijd en energie kost. Hoe pijnlijk en vervelend het ook is, rouw hoort wel bij het leven. Iedereen rouwt op zijn eigen manier, voor de een is het wat moeilijker dan voor de ander om er weer bovenop te komen. Een goed rouwproces kan hierbij helpen.

Huilen helpt!
Tranen zorgen voor verlichting, opluchting. Krop je gevoelens en emoties dus vooral tijdens de rouwperiode niet op en laat je tranen de vrije loop. Behalve de ontspannende werking heeft huilen ook een andere functie. Huilen is voor anderen vaak een signaal dat iemand hulp en warmte nodig heeft.

Geld goed regelen
Bel de bank bij het overlijden van uw geliefde, ze houden dan alle automatische incasso’s binnen en zorgen voor een blokkade op de rekening. Zorg er wel voor dat u zelf wel de rekening kan en mag beheren.

Verzekering (uitvaart) bellen
Wanneer u belt met de verzekering (uitvaart) en er komt iemand langs, zorg ervoor dat er iemand u bij staat die luchtig en niet erg emotioneel erin staat. In een emotionele staat zijn beslissingen niet goed te doen en vaak moet u direct voor iets beslissen.

Keuze grafsteen
Dit hoeft niet gelijk maar kan ook na de verwerking. De grafsteen zegt veel over het leven van de geleefde persoon.