Free cookie consent management tool by TermsFeed

Dubbele grafmonumenten

Dubbele grafmonumenten worden toegepast wanneer twee dierbaren naast elkaar worden begraven. De gedenksteen wordt vaak uitgezocht wanneer de eerste persoon komt te overlijden. Voor dubbele grafstenen geldt ook dat er veel mogelijkheden zijn, van eenvoudig maar toch uniek tot opvallend en aansprekend. Het grafmonument is een persoonlijke herinnering aan de dierbaren.

Het graf wordt veelal afgedekt met een of twee dekplaten. Er kunnen ook banden om het graf of de afzonderlijke graven worden aangebracht, zodat een bedekking van bijvoorbeeld grind of schelpen kan worden verzorgd. Ook is het mogelijk een tuintje aan te leggen.

Bij dubbele grafmonumenten met twee dekplaten of één grote dekplaat zijn twee uitvoeringen mogelijk, te weten een zogenaamd “hoog” model en een “laag” model. De keuze voor een hoog of laag grafmonument is veelal een kwestie van persoonlijke voorkeur. De ene familie houdt van het hogere model omdat dit verder boven het maaiveld uitkomt en daardoor mooier oogt. Een andere familie geeft juist de voorkeur aan een lager grafmonument. Belangrijke verschillen zijn dat hoge modellen met plinten vaak op afloop worden geplaatst zodat het regenwater van de platen afloopt. Lage modellen liggen vaak vlak. Ook blijven de dekplaten op het hoge model vaak schoner.

grafsteen dubbel
dubbel grafmonument

Voor het hoge model grafmonument vervaardigen wij in onze steenhouwerij een dubbele aaneengesloten betonroef/rand waar plinten tegenaan worden gesteld. Hierop worden dekplaten met overstek aangebracht. De dekplaten worden van elkaar gescheiden door een tussenstrook. Visueel ziet het graf er symmetrisch uit. Ook kan gekozen worden voor één grote dekplaat zonder tussenstrook. Het oogt vaak mooi om de tussenstrook, de achterband en de staande steen in een andere kleur natuursteen te vervaardigen dan de plinten en de dekplaten.

Bij het lage model grafmonument worden de dekplaten op een omkadering van banden en een tussenband op een betonvloer gemonteerd. Door voor de banden een andere natuursteen soort te kiezen als voor de dekplaten en de staande steen ontstaat een fraai grafmonument met even veel nadruk op de aparte dekplaten als de staande grafsteen.

Voor beide modellen geldt dat behalve een andere natuursteen soort ook een andere afwerking, bijvoorbeeld gepolijst in combinatie met gezoet, een verschil in uitstraling kan maken.

Tot slot kunt u ook nog kiezen voor een combinatie van een hoog met een laag model grafmonument. Wij kunnen u daar op ons bedrijf verder over informeren.

Hieronder treft u een aantal voorbeelden van dubbele grafmonumenten. Wij kunnen alles voor u verzorgen, inclusief grafaccessoires.

Advies over grafmonumenten en steensoorten

In onze showroom in Peize geven onze vakbekwame medewerkers u graag advies over de keuzemogelijkheden, de verschillende steensoorten en de verschillende afwerkingsmogelijkheden. U kunt ook onze ruime sortering aan grafaccessoires (graflantaarns, vazen en meer) bekijken. Tevens kunnen onze medewerkers u over onderhoud nader informeren.

Neem contact op

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van een dubbel grafmonument voor uw dierbare? Wij helpen en adviseren u graag in deze moeilijke tijd. Neem contact met ons op via het contactformulier, de mail info@steenhouwerij-krul.nl of per telefoon 050 – 503 28 10. U bent uiteraard ook van harte welkom in onze showroom aan De Westerd 19a in Peize. Stel al uw vragen aan onze vakbekwame medewerkers. Zij staan u graag te woord en geven u meer informatie en advies. Maak een afspraak of loop gewoon vrijblijvend binnen.