Free cookie consent management tool by TermsFeed

Enkele grafmonumenten

Bij een enkel grafmonument of grafsteen is er sprake van een enkel graf of een stapelgraf. De gedenksteen wordt op maat ontworpen om een dierbare op persoonlijke wijze te gedenken. Het deel van het grafmonument met inscriptie kan liggend of staand worden geplaatst.

Het graf wordt veelal afgedekt met een dekplaat. Er kunnen ook banden om het graf worden aangebracht, zodat een bedekking van bijvoorbeeld grind of schelpen kan worden verzorgd. Ook is het mogelijk een tuintje aan te leggen.

Bij enkele grafmonumenten met een dekplaat zijn twee uitvoeringen mogelijk, te weten een zogenaamd “hoog” model en een “laag” model. De keuze voor een hoog of laag grafmonument is veelal een kwestie van persoonlijke voorkeur. De ene familie houdt van het hogere model omdat dit verder boven het maaiveld uitkomt en daardoor mooier oogt. Een andere familie geeft juist de voorkeur aan een lager grafmonument. Belangrijke verschillen zijn dat hoge modellen met plinten vaak op afloop worden geplaatst zodat het regenwater van de plaat afloopt. Lage modellen liggen vaak vlak. Ook blijft een dekplaat op het hoge model vaak schoner.

grafmonument

Voor het hoge model grafmonument vervaardigen wij in onze steenhouwerij een betonroef/rand waar plinten tegenaan worden gesteld. Hierop wordt een dekplaat met overstek aangebracht. Visueel komt de dekplaat mooi uit doordat hij hoger van de grond is. De plint tegen de roef kan in dezelfde kleur natuursteen of in een andere kleur natuursteen worden vervaardigd. Een donkerdere plint zorgt er vaak voor dat de dekplaat fraaier uitkomt.

grafsteen enkel

Bij het lage model grafmonument wordt de dekplaat op een omkadering van banden op een betonvloer gemonteerd. Door voor de banden een andere natuursteen soort te kiezen als voor de dekplaat ontstaat een fraai grafmonument. Uitvoering in één natuursteen soort is uiteraard ook mogelijk.

Voor beide modellen geldt dat behalve een andere natuursteen soort ook een andere afwerking, bijvoorbeeld gepolijst in combinatie met gezoet, een verschil in uitstraling kan maken.

Tot slot kunt u ook nog kiezen voor een combinatie van een hoog met een laag model grafmonument. Wij kunnen u daar op ons bedrijf verder over informeren.

Hieronder treft u een aantal voorbeelden van enkele grafmonumenten. Wij kunnen alles voor u verzorgen, inclusief grafaccessoires.

Advies over grafmonumenten en steensoorten

In onze showroom in Peize geven onze vakbekwame medewerkers u graag advies over de keuzemogelijkheden, de verschillende steensoorten en de verschillende afwerkingsmogelijkheden. U kunt ook onze ruime sortering aan grafaccessoires (graflantaarns, vazen en meer) bekijken. Tevens kunnen onze medewerkers u over onderhoud nader informeren.

Neem contact op

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van een enkel grafmonument voor uw dierbare? Wij helpen en adviseren u graag in deze moeilijke tijd. Neem contact met ons op via het contactformulier, de mail info@steenhouwerij-krul.nl of per telefoon 050 – 503 28 10. U bent uiteraard ook van harte welkom in onze showroom aan De Westerd 19a in Peize. Stel al uw vragen aan onze vakbekwame medewerkers. Zij staan u graag te woord en geven u meer informatie en advies. Maak een afspraak of loop gewoon vrijblijvend binnen.