Free cookie consent management tool by TermsFeed

Zelf een grafsteen ontwerpen bij Steenhouwerij Krul

Zelf een grafsteen ontwerpen zorgt voor het meest persoonlijke eindresultaat. Bij Steenhouwerij Krul zijn er vrijwel oneindig veel mogelijkheden om een grafmonument te personaliseren. Het begint vaak met het kiezen van het materiaal waarvan het grafmonument gemaakt wordt. Hierbij kan gekozen worden voor natuurlijke materialen zoals steen of versteend hout.

Maar natuurlijk bieden wij ook grafmonumenten aan die gemaakt zijn van bijvoorbeeld glas of aluminium. Uiteraard is het ook mogelijk om materialen te combineren, bijvoorbeeld een monument van steen met een glazen plaat.


Steenhouweriji Krul

grafsteen ontwerpenHet verder personaliseren van een grafsteen

Naast het materiaal van het monument is de vorm erg belangrijk voor de uitstraling van een grafmonument. Als er gekozen wordt voor een zwerfkei als grafsteen is de keuze van de steen zelf het belangrijkste. De vorm van een zwerfkei wordt in principe niet aangepast maar gelukkig zijn er zwerfkeien in vele soorten en maten. Ander materialen worden verwerkt zodat de gewenste vorm behaald wordt. Een grafsteen ontwerpen kost tijd en er zijn veel aspecten waar over nagedacht moet worden. Het kiezen van het materiaal heeft vaak ook invloed op de vorm van het grafmonument. Een monument van glas en aluminium heeft vaak een heel andere vorm en uitstraling dan een monument van natuursteen.

 

Een persoonlijke tekst voor een bijzonder persoon

Het verliezen van een dierbare is erg pijnlijk en nabestaanden vinden het vaak belangrijk dat een overleden persoon op de juiste manier herinnerd wordt. Een goede manier om dit te doen is een persoonlijke tekst op een grafsteen te plaatsen. Hierdoor krijgt iedereen die de steen ziet een idee over de persoon die daar begraven ligt.

Grafaccessoires voor het nog persoonlijker maken van een grafmonument

Mensen die zelf een grafsteen ontwerpen willen graag een persoonlijk resultaat. De persoonlijkheid van een overleden dierbare moet van een grafmonument af te lezen zijn. Met speciale accessoires kan een graf nog persoonlijker gemaakt worden. Je kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld een lantaarn of een beeldje. Met een lantaarn kan er altijd een lichtje schijnen bij het graf van een overleden dierbare. Het plaatsen van religieuze symbolen bij een graf is natuurlijk ook mogelijk. Bij veel grafstenen staat bijvoorbeeld een klein kruis. Voor accessoires bij het graf wordt meestal gekozen voor hetzelfde materiaal als de grafsteen. Dit zorgt voor een mooi en compleet geheel. Mensen die zelf graag een grafsteen ontwerpen kunnen terecht bij Steenhouwerij Krul. Ons ervaren en vakbekwame personeel staat je bij door het geven van advies en we doen er alles aan om jouw ontwerp te realiseren.