Free cookie consent management tool by TermsFeed

Wat kost een grafsteen?

Prijs Grafstenen Indicaties

Urnstenen/ monumentjes € 800,- – € 1.600,-
Enkele staande stenen € 1.200,- – € 2.000,-
Dubbele staande stenen € 1.750,- – € 2.750,-
Enkele monumenten € 2.250,- – € 3.500,-
Dubbele monumenten € 3.500,- – € 7.500,-

Prijzen zijn inclusief 21% BTW, de gehele gezandstraalde inscriptie en het plaatsen. Prijzen zijn exclusief alle overige extra’s zoals bronzen of aluminium tekens en Gemeentelijke- of kerkelijke legeskosten.

Een grafmonument door ons geplaatst gaat meer dan 40 jaar mee. Daar durven we ook gerust garantie op te geven. Vraag een offerte aan bij Steenhouwerij Krul en u krijgt altijd antwoord.

Wat kost een grafsteen? Prijzen beginnen bij 500 euro en kunnen oplopen naar vele duizenden euro’s.

Wat kost een urnensteen of urnenmonument?

Afhankelijk van de steensoort kan dat variëren van 500 tot 1500 euro voor een urnensteen of urnenmonument. Dit is inclusief 21% BTW, de gezandstraalde inscriptie en het plaatsen. In veel gevallen rekent de begraafplaats legeskosten. Deze kosten zijn niet inbegrepen in deze prijs. Bij Krul Natuursteen weet u precies tot op de euro waar u aan toe bent u krijgt altijd een prijsopgave.

Wat kost een enkel monument? Dat is een staande steen in combinatie met een liggend gedeelte dat een enkel graf afdekt.

Een enkel monument dat bestaat uit een staand en een liggend gedeelte kost tussen de 2000 en 3500 euro. Dat is inclusief 21% BTW, de gezandstraalde inscriptie en het plaatsen. De kosten van Gemeentelijke- of kerkelijke leges en het gebruik van een ander type letters, brons of aluminium, zijn niet inbegrepen.

Wat kost een dubbel monument? Dat is een staande steen in combinatie met een liggend gedeelte die twee graven afdekken.

Om dan maar gelijk het duurste product te nemen dat is het dubbele monument. Daarbij is feitelijk sprake van twee graven die van een grafbedekking worden voorzien. Afhankelijk van de materiaalkeuze begint dat bij 3000 euro en kan oplopen tot 7000 euro. Dat is inclusief 21% BTW, de gezandstraalde inscriptie en het plaatsen. Deze totaal kosten zijn uiteraard een indicatie. De kosten van Gemeentelijke- of kerkelijke leges zijn dan nog niet betaald. Bij het gebruik van aluminium of bronzen letters is er sprake van een meerprijs.

Wat kost een staande steen voor een enkel graf?

Een enkel graf kan met een staande steen worden uitgevoerd. De graniet soort waarin de staande steen is uitgevoerd en het model bepalen voor een groot deel de prijs van het monument. Dat begint bij 1000 euro en loopt door naar 2000 euro. Ook hier is de BTW, het plaatsen en de gezandstraalde inscriptie inbegrepen. Tegen meerkosten kan men het zo ver uitbreiden als men wil. Een staande steen met banden en een tuintje, een staande steen met banden en een volledige dekplaat of een gedeeltelijke dekplaat. Wij rekenen het u bij Steenhouwerij Krul altijd voor zodat u weet waaraan u begint.

Wat kost een staande steen voor een dubbel graf?

Een dubbele staande steen in de uitvoering zoals beschreven bij de enkele staande steen kost tussen de 1500 en 2500 euro.

Wat kost een grafsteen in de uitvoering van een zerk?

Een zerk is uiteraard veel duurder dan een staande steen met banden, omdat er meer natuursteen in verwerkt is. Daar geldt ook weer dat de soort graniet die men kiest voor een groot deel verantwoordelijk is voor de uiteindelijke prijs.

Wat kost het beletteren van een grafsteen?

De hoeveelheid letters die men wil laten plaatsen en de manier waarop ze geplaatst worden bepalen de prijs van het beletteren. Daarbij zijn ingestraalde letters de voordeligste oplossing. Veel duurder worden bronzen of aluminium letters. Bij een nieuw monument zijn alle letters als ingestraalde inscriptie bij ons in de prijs inbegrepen. Wil men wat bijzonders dan kost dat uiteraard ook wat meer.

Wat kost het plaatsen van een grafsteen?

Het plaatsen als handeling zelf, het neerzetten van de gedenksteen is bij ons in de prijs van het grafmonument inbegrepen. Veel begraafplaatsen rekenen legeskosten. Dat zijn bij sommige begraafplaatsen toch wel serieuze bedragen. Wij van Steenhouwerij Krul kunnen u ook informeren over de kosten, die de diverse begraafplaatsen berekenen. In het Noorden hebben we de goedkoopste en duurste begraafplaats van het hele land in ons werkgebied rond Peize liggen.

Een grafmonument door ons geplaatst gaat meer dan 40 jaar mee. Daar durven we ook gerust garantie op te geven. Vraag een offerte aan bij Steenhouwerij Krul en u krijgt altijd antwoord.