Free cookie consent management tool by TermsFeed

granieten grafstenenGranieten grafstenen zijn al eeuwenlang populair

Granieten grafstenen zijn waarschijnlijk de meest voorkomende grafstenen in Nederland en in grote delen van de rest van de wereld. Graniet is zelfs voor steen heel erg hard en blijft daarom erg lang mooi. Het kan uitstekend tegen weersomstandigheden waardoor het oorspronkelijke ontwerp van een grafmonument behouden blijft. Bovendien ziet elk stuk graniet er anders uit. Dit is in principe zo met alle natuurstenen maar graniet is voor veel mensen favoriet. Steenhouwerij Krul heeft jarenlange ervaring met het bewerken van granieten grafstenen. Bij ons kun je terecht voor een voor vakbekwame mensen die met veel zorg grafstenen bewerken en plaatsen.

De samenstelling van graniet

Graniet is een stollingsgesteente dat gevormd is uit magma. Onder de grond heeft het zeer lang de tijd gehad om te stollen. Graniet kan over de hele wereld gevonden worden en komt in vele verschillende kleuren voor. Vaak is de kleur van de steen afhankelijk van de vindplaats. Op verschillende plaatsen in de wereld komt graniet in verschillende kleuren voor. Door de diversiteit van graniet is er voor iedereen wel iets bij dat in de smaak valt. Bij Steenhouwerij Krul hebben we graniet in vele soorten, kleuren en maten.

Elke grafsteen wordt op maat gemaakt

Bij Steenhouwerij Krul geloven we in een persoonlijke aanpak. Zeker in een moeilijke tijd zoals vlak na het overlijden van een dierbare. Samen met onze klant proberen we het perfecte grafmonument te ontwerpen. De mogelijkheden zijn in principe eindeloos. Granieten grafstenen zijn van zichzelf natuurlijk al erg mooi maar door elke een grafsteen een unieke vorm te geven wordt een grafmonument nog specialer. Natuurlijk kan een persoonlijke boodschap niet ontbreken op een grafsteen. Ook hierbij bieden wij hulp in de vorm van advies als klanten dat graag willen. De combinatie van natuursteen, vorm en een persoonlijke tekst maken elke grafsteen volkomen uniek. En wij vinden dat dat ook zo hoort. Elk mens is uniek en daar hoort een passend grafmonument bij.

grafstenen met graniet
granieten grafstenen bij Steenhouwerij Krul

De duurzaamheid van graniet is onovertroffen

Zoals gezegd is graniet erg duurzaam en daarom is er bijna geen onderhoud nodig. In tegenstelling tot veel andere steensoorten heeft het weer bijna geen effect op graniet. Daardoor blijven granieten grafstenen heel lang mooi, verliezen ze hun kleur niet en blijft de tekst op de steen goed leesbaar. Daarbovenop komen nog de mooie en diverse kleuren en het unieke karakter van elk stuk graniet. Kortom, graniet is een perfecte steensoort om grafstenen van te maken.