Free cookie consent management tool by TermsFeed

natuursteen grafmonumentEen natuursteen grafmonument bij Steenhouwerij Krul

De meeste mensen kiezen nog altijd voor een natuursteen grafmonument. En daar zijn voldoende redenen voor op te noemen. In de eerste plaat is natuursteen ontzettend stevig. Hierdoor kan het erg lang mee en blijft het bovendien lang mooi zonder dat er veel onderhoud nodig is. Daarnaast is natuursteen een erg mooi materiaal en zijn er talloze verschillende soorten natuursteen. Door de grote diversiteit is er voor iedereen wel een natuursteen grafmonument dat in de smaak valt. Het is een natuurlijk product en daarom is er geen natuursteen identiek aan een andere natuursteen. Dit zorgt ervoor dat elk grafmonument van natuursteen op zich al uniek en speciaal is. Een grafmonument is erg persoonlijk en door de bovengenoemde eigenschappen geven veel mensen de voorkeur een natuursteen.

Verschillende bewerkingen

Er kan een onderscheid gemaakt worden tussen verschillende manieren van bewerking van natuursteen. Elke bewerking geeft de natuursteen een volstrekt andere uitstraling. In het kort zijn er drie verschillende bewerkingen mogelijk. Door de steen te polijsten en te zoeten wordt hij glanzend. Er kan ook gezorgd worden voor een doffe uitstraling van de steen door te schuren en te zagen. De derde mogelijkheid is een ruwe steen, deze kan gestraald, bebouchardeerd, gefrijnd of gevlamd worden. In combinatie met het unieke karakter van elke steensoort zijn de variaties vrijwel oneindig.

natuursteen grafmonumentVerschillende steensoorten voor uiteenlopende ontwerpen

Graniet is nog steeds de meest populaire steensoort om te gebruiken voor een natuursteen grafmonument. Graniet is zelfs voor steen erg hard en het heeft daarom bijna geen onderhoud nodig. Het is bestand tegen alle weersomstandigheden en blijft daarom zeer lang mooi. Er zijn verschillende kleuren van graniet uit verschillende delen van de wereld. Kenmerkend aan graniet is dat het spikkels heeft en elke stuk graniet een ander patroon heeft. Graniet kan op vrijwel alle manieren verwerkt worden om zo tot een persoonlijk eindresultaat te komen. Naast graniet is het uiteraard ook mogelijk om te kiezen uit andere steensoorten. Marmer en kalksteen zijn twee steensoorten die populair zijn voor het maken van een grafmonument. Afhankelijk van de hoeveelheid koolstof in de steen wordt de kleur donkerder. Door de gevoeligheid voor zuur zijn deze steensoorten minder duurzaam dan graniet. Daarom wordt de steen op een speciale manier behandeld waardoor het beter bestand is tegen bijvoorbeeld weersomstandigheden. Grafstenen van leisteen en kwartsiet hebben weer een heel ander karakter. Dit zijn gelaagde steensoorten die een andere uitstraling hebben. Deze steensoorten slijten over het algemeen iets sneller dan bijvoorbeeld graniet, maar omdat de slijtage ook in laagjes optreedt valt dat een stuk minder op. Bij Steenhouwerij Krul maken we natuurstenen grafmonumenten op basis van het ontwerp van ene klant, hierbij is de keuze voor de juiste steensoort zeker niet onbelangrijk.