Free cookie consent management tool by TermsFeed

ruwe grafsteenRuwe grafstenen voor een uniek grafmonument

Door te kiezen voor ruwe grafstenen is elk grafmonument uniek. Op veel begraafplaatsen zijn er vooral afgewerkte grafstenen te zien. Hierbij kun je denken aan gepolijste, gladde grafmonumenten. Oorspronkelijk worden vrijwel alle grafstenen in ons land op dergelijk wijze behandeld. Tegenwoordig wordt het steeds populairder om gebruik te maken van een zwerfkei als grafmonument. Ruwe grafstenen zijn van zichzelf al uniek en daarom geeft het gebruiken ervan elk graf iets speciaals. Ieder mens is uniek en daarom verdient iedereen een speciaal grafmonument. Op steeds meer begraafplaatsen is het toegestaan om een zwerfkei te gebruiken als grafmonument.

Elke zwerfkei heeft een eigen verhaal

Zwerfkeien zijn over de hele wereld te vinden. De zwerfkeien in ons land komen oorspronkelijk meestal uit Scandinavië. Door de periodes van ijstijd zijn ze naar ons land toe geduwd. Elke zwerfkei heeft dan ook een uniek eigen verhaal die vele duizenden jaren terug gaat. Over het algemeen zijn zwerfkeien in ons land niet te vinden onder de rivieren. Bij Steenhouwerij Krul hebben we een ruim aanbod van verschillende zwerfkeien. Elke zwerfkei is van zichzelf al uniek en daarom is er een ruime keuze met uiteenlopende soorten en maten van stenen.

De enorme diversiteit van ruwe grafstenen

Zwerfkeien zijn uiteraard niet allemaal van dezelfde steensoort. De soort steen bepaald de kleur en de uitstraling van een grafmonument. Bovendien heeft een zwerfkei behoorlijk wat meegemaakt en hebben ze vaak behoorlijke afstanden afgelegd. Door deze lange reis wordt elke zwerfkei op een bijzonder en unieke manier geslepen en gesleten. Hierdoor hebben ze allemaal hun eigen verhaal en hun eigen vorm. Als je meer wilt weten over het aanbod van zwerfkeien bij Steenhouwerij Krul dan kun je contact met ons opnemen.

Het verder personaliseren van een ruwe zwerfkei

Op de vrijwel alle grafmonumenten staat een tekst met informatie over de overledene en vaak een persoonlijk boodschap van de nabestaanden. Uiteraard is het ook mogelijk om dergelijke teksten op een ruwe zwerfkei te zetten. Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden die allemaal een ander resultaat geven. Bij ruwe grafstenen kan er gekozen worden om de tekst rechtstreeks in de steen te graveren. Het is ook mogelijk om de tekst op een bronzen plaatje te zetten en deze in de steen te schroeven. Er kan ook gekozen worden voor individuele letters die per stuk op het grafmonument worden geplaatst. Omdat elke zwerfkei al uniek is zorgt de persoonlijke afwerking voor een zeer speciaal eindresultaat. Met ruwe grafstenen zijn de mogelijkheden in feite eindeloos.