Free cookie consent management tool by TermsFeed

Grafsteen in Drachten voor uw dierbaren

grafsteen DrachtenAls u opzoek bent naar een grafsteen in Drachten dan bent u bij Steenhouwerij Krul aan het juiste adres. Het maken grafstenen van een hoge kwaliteit waarbij uw wensen en behoeften centraal staan is onze specialiteit. Door onze jarenlange ervaring produceren wij zowel traditionele als eigentijdse grafmonumenten.

Wij kunnen u ontzorgen bij het maken van de verschillende keuzes in het proces. U vindt bij ons een ruim aanbod aan gedenkstenen voor een persoonlijke grafsteen in Drachten.  Vaak heeft de familie een globaal idee en wordt dit door ons verder uitgewerkt. Soms heeft de familie concreet een ontwerp, dat door onze vakmensen wordt uitgevoerd.

We bekijken samen de verschillende mogelijkheden voor het materiaal, vorm, kleuren en prijzen. We maken als eerst de keuze uit de verschillende type grafstenen.

  • Enkel monument
  • Dubbel monument
  • Staande steen
  • Overige stenen
  • Urnstenen

Voor een grafsteen in Drachten heeft u dus ruime keuze. De belangrijkste keuzes lichten wij hier even toe.

Enkele grafmonumenten

grafmonumenten DrachtenBij een enkel grafmonument of grafsteen is er sprake van een enkel graf of een stapelgraf. De gedenksteen wordt op maat ontworpen om een dierbare op persoonlijke wijze te gedenken. Het deel van het grafmonument met inscriptie kan liggend of staand worden geplaatst.

Dubbele grafmonumenten

Dubbele grafmonumenten worden toegepast wanneer twee dierbaren naast elkaar worden begraven. Het type grafsteen in Drachten dat geplaatst mag worden is afhankelijk van de gemeente. De gedenksteen wordt vaak uitgezocht wanneer de eerste persoon komt te overlijden. Voor dubbele grafstenen geldt ook dat er veel mogelijkheden zijn, van eenvoudig maar toch uniek tot opvallend en aansprekend. Het grafmonument is een persoonlijke herinnering aan de dierbaren.

Staande grafsteen

Staande grafstenen zijn grafstenen die verticaal worden geplaatst, vaak op een voetstuk. Staande grafstenen bieden de mogelijkheid vóór de grafsteen een tuintje of een bed met steentjes te gebruiken als bedekking met of zonder borderrand.

Werkwijze Steenhouwerij Krul

Persoonlijke benadering

Steenhouwerij Krul heeft een persoonlijke benadering. Naast de foto’s op deze website beschikken wij over een toonzaal waar onze grafmonumenten en grafstenen te bezichtigen zijn. Ook buiten hebben wij diverse grafstenen om te bezichtigen. U kunt tijdens onze openingstijden zonder afspraak vrijblijvend komen kijken, inspiratie opdoen en advies vragen over welke grafsteen in Drachten het beste bij uw dierbare past. Wij helpen u graag om tot de juiste keuze te komen.

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op