Free cookie consent management tool by TermsFeed

Grafstenen AA en Hunze

Vanuit de showroom en werkplaats in Peize worden er op de begraafplaatsen in Anloo, de begraafplaats in Gieten, Rolde, die van Grolloo en in Gasselte gedenkstenen geleverd en geplaatst. Al twee generaties lang worden door Krul Grafstenen in het Noorden degelijke gedenkstenen afgeleverd die een hele tijd meekunnen op de begraafplaatsen in AA en Hunze.

Steenhouwerij Krul

Wij zijn werkzaam op vrijwel alle begraafplaatsen in AA en Hunze

grafstenen

prijzen grafstenen

over ons

Grafstenen in AA en Hunze staan er soms 30 jaar of veel langer

Onder de gemeente AA en Hunze vallen de begraafplaatsen en dus ook de gedenkstenen in Anloo, de gedenkstenen in Gieten, die in Rolde en die van Grolloo en Gasselte. In het Noorden zijn gedenkplaatsen nog echte gedenkplaatsen en de stenen die door Steenhouwerij Krul uit Peize geleverd worden kunnen die jarenlange functie goed aan. Gedenkstenen staan vaak dertig jaar of langer op de begraafplaats.

Gedenkstenen in AA en Hunze voor ieders smaak en beurs leverbaar

Grafstenen of gedenkstenen van Steenhouwerij Krul uit Peize kunnen voor iedere smaak en prijsklasse geleverd worden. Wij vervaardigen grafstenen in onze eigen werkplaats. We kunnen u helpen bij het samenstellen en ontwerpen van een passende gedenksteen. Bovendien weten wij als geen ander wat er wel en niet is toegestaan op de begraafplaats. Die hanteren daarvoor uiteenlopende regels die soms per vak anders zijn. Dat behoedt u voor kostbare vergissingen.

Plaatsen van gedenkstenen in AA en Hunze gebeurt in eigen beheer

Uiteraard plaatsen wij de gedenkstenen in eigen beheer in Anloo, die van Gieten en de gedenkstenen in Rolde. Dat geldt uiteraard ook voor die van Grolloo en Gasselte die we in eigen beheer plaatsen. Alleen dan kunnen we ook instaan voor de kwaliteit van het stelwerk en durven we er jarenlang garantie op te geven. Steenhouwerij Krul uit Peize is beschikbaar voor een afspraak neem contact op dan hoort u wat de mogelijkheden zijn. Eventueel komen we ook bij u aan huis indien dat op prijs gesteld wordt. Op onze site www.steenhouwerij-krul.nl ziet u wat de vele mogelijkheden er allemaal zijn

Ons werkgebied in de omgeving van AA en Hunze omvat:

Begraafplaats verordening Gemeente AA en Hunze
De gemeente AA en Hunze omvat 8 algemene begraafplaatsen waarvoor de zaken op gelijke wijze geregeld zijn. De vergunning tot begraven of cremeren vraagt u aan bij de afdeling Dienstverlening en Samenleving van de gemeente. Daar geeft u ook aan welk type graf u wilt hebben en op welke begraafplaats. De datum en tijdstip van de begrafenis moeten vastgelegd worden. Bij diezelfde afdeling kunt u een vergunning aanvragen voor het wijzigen of vernieuwen van een grafbedekking. Op de site van de gemeente vindt u ook een duidelijk overzicht van de kosten die er met de aanvraag van een graf gemoeid zijn. De gemeente onderscheidt een enkeldiep graf, een dubbeldiep graf, een kinder- of urnengraf en een urnen-nis. Bovendien gelden er tarieven voor het aanbrengen van grafkelders ook die staan vermeld op de site van de gemeente AA en Hunze.

  • Algemene begraafplaats Anloo aan de Bosweg 6 in Anloo
  • Algemene begraafplaats Gasselte Kerkstraat Borgerweg Gasselte
  • Algemene begraafplaats De Vaart Gasselternijveen
  • Algemene begraafplaats Gieten Oude Groningerweg 9561 BP Gieten
  • Algemene begraafplaats De Broek in Gieterveen
  • Algemene begraafplaats De Streek in Gieterveen

Gemeld wordt in gegevens dat de algemene begraafplaats de Streek in Gieterveen bijna vol is, maar dat er op begraafplaats De Broek nog voldoende plaats beschikbaar is. Gieterveen werd in 1840 een zelfstandige kerkgemeente. De algemene begraafplaats Broek is in het midden van de 19e eeuw gesticht. Een bijzondere grafteken dat er te vinden is, is een afgeknotte obelisk voor J.R, Groenwold uit 1917

Algemene begraafplaats Grolloo
Algemene begraafplaats Rolde Hunebedweg Rolde
De begraafplaats Van Rolde is geïnventariseerd door een Werkgroep. Men is zelfs terug gegaan tot 1829. Dat is vlak na de verplichting in de wet dat elke gemeente een begraafplaats moest aanleggen. Met hulp van informatie uit het Drents archief en andere bronnen is van 270 graven van de 274 graven uit die tijd exact bekend wie waar begraven is. Het Rolder Historisch gezelschap geeft daar meer informatie over. Het oudste grafteken is van 1829 voor de timmerman Geert Koops. Heel toepasselijk zijn aan vier zijden van het grafmonument afbeeldingen van timmermansgereedschap aangebracht. Er is ook een gebied uit 1904 beschreven.

In Rolde is er ook een begrafenis vereniging actief waar men lid van kan worden. Die vereniging regelt dan in voorkomende gevallen de uitvaart. Vanuit de gedachte van het nabuurschap staat er te lezen in de statuten van deze vereniging.

  • Joodse begraafplaats t Ruige Veld Rolde
  • Kerkhof Hervormde kerk Gasselte Dorpsstraat 5
  • Natuurbegraafplaats Hillig Meer Eext
  • Begraafplaats Spijkerboor Nieuw Annerveen

grafsteen plaatsenMeer over de Gemeente AA en Hunze.

De Gemeente AA en Hunze is een gemeente in het noordoosten van de provincie Drenthe. De gemeente naam is afkomstig van de rivieren de Drentsche AA en de Hunze die bieden door de gemeente stromen. De gemeente telt rond de 25000 inwoners en het gemeentehuis staat in Gieten. Ontstaan vanuit de samenvoeging van de gemeenten Rolde, Gasselte, Gieten en Anloo.

Gemeente bestaat uit Twee delen

De Hondsrug loopt van Emmen tot de Stad Groningen. De Hondsrug is een in de ijstijd opgestuwde wal met als grootste hoogte 20 meter boven NAP en een lengte van 70 kilometer. Deze Hondsrug verdeelt de gemeente in twee delen elk met een eigen achtergrond. Het deel rond Anloo is net als Rolde en Balloo echt oud en werd al ver voor de middeleeuwen bewoond. De veengebieden langs de Hunze zijn veel jonger en dan praten we over de dorpen Annen, Eext, Gieten en Gasselte. Het westelijke gedeelte van de Hondsrug het zandgedeelte beho