Free cookie consent management tool by TermsFeed

Grafstenen Assen

Steenhouwerij Krul is als familiebedrijf sinds 1960 actief in Peize, nabij Groningen en Assen. Het maken grafstenen van een hoge kwaliteit waarbij uw wensen en behoeften centraal staan is onze specialiteit. Door onze jarenlange ervaring produceren wij zowel traditionele als eigentijdse grafmonumenten. Ook is hierin de combinatie met glas of andere materialen mogelijk. Wij vervaardigen de grafstenen in onze eigen werkplaats. Dit wordt gedaan door eigen medewerkers.

Steenhouwerij Krul

Wij zijn werkzaam op vrijwel alle begraafplaatsen in Assen

grafstenen

prijzen grafstenen

over ons

kwaliteit grafstenen
het plaatsen van de grafsteen

Hoge kwaliteit grafstenen

Dit zijn vakmensen met veel ervaring in het vervaardigen van grafstenen. Ook het plaatsen op de begraafplaats is een belangrijk aspect waar we veel zorg aan besteden. Een goede fundering is erg belangrijk. Maar al te vaak zien we grafmonumenten scheef staan of gedeeltelijk kapot gaan omdat er geen goede fundering is gemaakt. Deze buitenwerkzaamheden dienen daarom zorgvuldig uitgevoerd te worden. Wij adviseren u graag in uw keuze van een grafmonument. Maar wat u ook kiest Steenhouwerij Krul staat er garant voor dat de gedenksteen lang goed en mooi blijft. Maak een afspraak in onze showroom om een en ander te bespreken.

In Assen horen de volgende begraafplaatsen tot ons werkgebied

Gemeentelijke Begraafplaats “Noorderbegraafplaats” Kerkhofslaan Assen

De begraafplaats grenst aan het Asserbos en aangelegd in 1822 en in gebruik genomen in 1823. Napoleon vaardigde een wet uit dat er niet meer in kerken begraven mocht worden en dat een begraafplaats om hygiene redenen buiten de bebouwde kom moest liggen. De Kerkhofslaan was toen buiten de bebouwde kom. De begraafplaats is 2 hectaren groot en telt 1830 graven. De begraafplaats van de Duitse gemeente Aurich diende als voorbeeld. Zowel huur als koopgraven werden er uitgegeven. Om de begraafplaats ligt met een groot woord een gracht. In 1859 kreeg het een gietijzeren hek als toegang vol met doodsymbolen zandloper met vleugels voor de tijd die vervliegt, de staartbijtende slang, kwaad dat zichzelf opeet en eindeloze kringloop. Naar beneden hangende fakkels dat voor gedoofd leven staat. De begraafplaats is goed zichtbaar vanaf de straat. De begraafplaats is een aantal keren gerenoveerd. Momenteel wordt deze alleen nog gebruikt voor bijzettingen.

Gemeentelijke Begraafplaats “Zuiderbegraafplaats” Beilerstraat Assen

Ook deze begraafplaats ligt aan het Asserbos. Aangelegd in Engelse landschapsstijl met slingerpaden en veel groen en bomen. Vanaf de openbare weg is de begraafplaats minder goed zichtbaar. Het toegangshek met vazen als doodssymbool is op de Rijksmonumentenlijst gezet net als het baarhuisje. De begraafplaats is provinciaal monument. Er vinden alleen nog bijzettingen plaats

Gemeentelijke Begraafplaats “Boskamp” Boskamp 4 9405 NN Assen

De gemeentelijke Begraafplaats Boskamp is de begraafplaats die heden ten dage in Assen in gebruik is. In het midden van de begraafplaats in een parkachtige omgeving is de aula gesitueerd. Achter de aula is zelfs nog een grote vijver aangelegd. Een grote royale laan voert naar deze aula. Rondom de aula zijn de grafvelden aangelegd. Deze zijn gescheiden met beukenheggen van de doorgaande paden zodat er toch een zekere intimiteit in de grafvakken ontstaat. De grafvelden kenmerken zich door een royale ruimtelijke aanleg. Er is mogelijkheid tot begraven, bijzetten van urnen in het urnenbos en het collumbarium en er is een strooiveld. Er is al geruime tijd een informatiezuil op de begraafplaats aanwezig waarin u de naam van de overledene kunt intikken. Dan wordt het grafveld aangegeven en de looproute er naar toe. Men kan geen nieuwe graven reserveren, die worden uitgegeven op volgorde van begraving. Een graf wordt uitgegeven voor twee personen die boven elkaar begraven worden.

Joodse Begraafplaats Haarweg Assen

De Joodse begraafplaats is al 200 jaar de begraafplaats waar de Joodse gemeenschap begraven wordt. Daarnaast is het de plek waar Joodse Assenaren die tijdens de Tweede Wereld Oorlog gedeporteerd werden naar de vernietigingskampen herdacht worden. De joden uit het kamp Westerbork werden hier ook begraven. Er is een monument opgericht met hun namen.