Free cookie consent management tool by TermsFeed

Grafstenen De Marne

Vanuit de showroom en werkplaats in Peize worden er op de begraafplaatsen in de Marne gedenkstenen geplaatst. De gemeente De Marne omvat de begraafplaatsen van Leens en de begraafplaatsen van Ulrum. Steenhouwerij Krul levert al twee generaties grafstenen in de gemeente De Marne. Gedenkstenen die een hele tijd meekunnen op de begraafplaatsen in Leens en Ulrum en er vaak al tientallen jaren zo geen 50 jaar of langer staan.

Steenhouwerij Krul

Wij zijn werkzaam op vrijwel alle begraafplaatsen in De Marne

grafstenen

prijzen grafstenen

over ons

Grafstenen Leens en Ulrum staan er soms wel 30 jaar of langer

In het Noorden zijn gedenkplaatsen nog echte gedenkplaatsen en de stenen die door Steenhouwerij Krul uit Peize geleverd worden kunnen die jarenlange functie goed aan. Gedenkstenen staan vaak dertig jaar of langer op de begraafplaats. Dat geldt ook voor de begraafplaatsen in Leens en Ulrum.

grafsteen plaatsen

Gedenkstenen in de Marne worden door Steenhouwerij Krul voor ieders smaak en beurs geleverd.

Grafstenen of gedenkstenen van Steenhouwerij Krul uit Peize kunnen voor iedere smaak en prijsklasse geleverd worden. Wij vervaardigen grafstenen in onze eigen werkplaats. We kunnen u helpen bij het samenstellen en ontwerpen van een passende gedenksteen. Bovendien weten wij als geen ander wat er wel en niet is toegestaan op de begraafplaats. Die hanteren daarvoor uiteenlopende regels die soms per vak anders zijn. Met onze adviezen voorkomt u kostbare vergissingen.

Plaatsen van gedenkstenen in De Marne gebeurt in eigen beheer

Uiteraard plaatsen wij de gedenkstenen in eigen beheer in De Marne, dat de plaatsen Leens en Ulrum omvat. Alleen dan kunnen we ook instaan voor de kwaliteit van het stelwerk en durven we er jarenlang garantie op te geven. Steenhouwerij Krul uit Peize is beschikbaar voor een afspraak neem contact op dan hoort u wat de mogelijkheden zijn. Eventueel komen we ook bij u aan huis indien dat op prijs gesteld wordt. Op onze site www.steenhouwerij-krul.nl ziet u wat de vele mogelijkheden er allemaal zijn

Ons werkgebied in de omgeving van De Marne

De Gemeente de Marne beheert 13 algemene begraafplaatsen
Hornhuizen, Breweelsterweg ; Kloosterburen, Hoofdstraat; Leens, Achtervalge; Mensingeweer, Molenweg; Pieterburen, Hoofdstraat; Schouwerzijl, Zijlvestweg; Ulrum, Leensterweg; Ulrum, Snakkerburen ; Warfhuizen, Baron van Asbeckweg ; Wehe-den Hoorn, Kerkstraat 11; Westernieland, Schaapweg 12; Zoutkamp, H. Doornbosweg; Zoutkamp, Churchillweg. De Dienst Burgerzaken van de Gemeente De Marne geeft informatie over de begraafplaatsen van de gemeente. De Dienst Burgerzaken vindt u in Leens. Daar regelt u ook een vergunning tot begraven of cremeren.

Naast de 13 algemene begraafplaatsen zijn er in gemeente De Marne nog 8 begraafplaatsen die niet in beheer zijn bij de gemeente, te weten: Eenrum, Houwerzijl, Kloosterburen, Vierhuizen, Zuurdijk, Wehe-den Hoorn, Wierhuizen/Pieterburen en Niekerk.

Op de begraafplaatsen Leens en Ulrum komen we regelmatig te weten op de:

Algemene begraafplaats Leens Achtervalge 2A 9965 TJ Leens
Op de algemene begraafplaats Leens kreeg de Joodse gemeente in 1878 een deel van de begraafplaats in gebruik. In totaal staan er 25 grafstenen. Er zijn op deze begraafplaats nog 3 houten grafmonumenten bewaard gebleven er zouden er zelfs 4 gestaan hebben. Op diezelfde begraafplaats vindt u ook een Oorlogsmonument waar de inwoners van Leens herdacht worden die omgekomen zijn tijdens de Tweede Wereldoorlog

Kerkhof Hervormde Kerk Leens Zr A. Westerhofstraat 8 9965 PJ Leens
Algemene begraafplaats Ulrum
Oude Gemeentelijke begraafplaats Ulrum Snakkerburen

In de gemeente Ulrum is een groep actieve Ulrumers opgericht die vele graven opgeknapt, en hersteld hebben. De vele letters opnieuw geschilderd hebben, van de vele oude graven die er te vinden zijn. Het toegangshek is ook vernieuwd doordat men de oude staanders terug vond en aan de hand daarvan een nieuw hek kon ontwerpen.
Op de begraafplaats zijn op een erehof 10 graven van gevallenen uit het Gemene Best te vinden. 8 van hen waren vliegeniers, ook is er een Poolse vliegenier begraven.

Kerkhof Hervormde kerk Ulrum H. de Cockstraat/Kerkpad 5 9971 AZ Ulrum

Meer over de Gemeente de Marne

In het Noordwesten van de provincie Groningen is de gemeente de Marne gelegen het grondoppervlak is ruim 167 km2 en er wonen ruim 10.000 inwoners. Deze gemeente ligt tegen het Lauwersmeer aan, dus veel Noordelijker kun je niet gaan in Nederland. De gemeentes Leens Eenrum Ulrum en Kloosterburen zijn samengevoegd in 1990 en de naam is in 1992 De Marne geworden. De Hoofdplaats is Leens waar ook het stadskantoor te vinden is. De gemeente de Marne is zeer dun bevolkt het grootste dorp Leens komt niet boven de 2000 inwoners uit en het kleinste Broek telt er zelfs maar 60. De gemeente omvat 34 plaatsen en gehuchtjes.

Het wapen van De Marne gaat terug op een zegel uit 1375 waarop de apostel Petrus met zijn sleutel vermeldt staat. Alleen die sleutel vind je nog terug in het nieuwe wapen