Free cookie consent management tool by TermsFeed

Grafstenen Groningen

Steenhouwerij Krul Grafstenen Groningen worden vanuit Peize waar het familiebedrijf sinds 1960 actief is geleverd. Het maken grafstenen van een hoge kwaliteit waarbij uw wensen en behoeften centraal staan is onze specialiteit. Door onze jarenlange ervaring produceren wij zowel traditionele als eigentijdse grafmonumenten. Dat kan in combinatie met glas of andere duurzame materialen zijn. Wij vinden het van belang dat een moment er goed uit blijft zien buiten in weer en wind.

Steenhouwerij Krul

Wij zijn werkzaam op vrijwel alle begraafplaatsen in Groningen

grafstenen

prijzen grafstenen

over ons

Wij besteden veel aandacht aan de fundering. Maar al te vaak zien we grafmonumenten scheef staan of gedeeltelijk kapot gaan omdat er geen goede fundering is gemaakt. Deze buiten werkzaamheden dienen daarom zorgvuldig uitgevoerd te worden. Wij vervaardigen de grafstenen in onze eigen werkplaats. Dit wordt gedaan door eigen medewerkers. Dit zijn vakmensen met veel ervaring in het vervaardigen van grafstenen. Wij adviseren u graag in uw keuze van een grafmonument. Maar wat u ook kiest Steenhouwerij Krul staat er garant voor dat de gedenksteen  lang goed en mooi blijft. Maak een afspraak in onze showroom om een en ander te bespreken.

In ons werkgebied kent de Stad Groningen de volgende begraafplaatsen.

Algemene Begraafplaats “Zuiderbegraafplaats” Hereweg 87 9725 AC Groningen

In 1826 werd om hygiene redenen het advies gegeven door Professor van Swinderen om buiten de stadspoort aan de noord- en zuidkant een begraafplaats aan te leggen. In 1827 werden de begraafplaatsen in gebruik genomen. Het werden begraafplaatsen met kaarsrechten lanen en haaks daarop rechte zijpaden, sober en doelmatig zoals Groningers het graag zien. Uitzondering vormt het enorme monument voor Willem Albert Scholten. Op zowel de Noorder als de Zuiderbegraafplaats worden geen nieuwe graven meer uitgegeven. Er is wel de mogelijkheid tot bijzetting als men over de grafrechten beschikt. Ook asbussen kunnen bijgezet worden na toestemming.

Algemene Begraafplaats “Esserveld” Esserweg 22A 9722 SN Groningen

In 1924 werd  Esserveld geopend omdat de Noorder- en Zuiderbegraafplaats vol aan het raken waren. In dat jaar opende de begraafplaats ook. Op Esserveld kan er worden bijbegraven. Voor nieuwe graven is er beperkt ruimte en dat is dan een particulier graf voor bepaalde tijd 30 jaar. Daar mag alleen een liggende zerk worden geplaatst en men wordt boven elkaar begraven. Er bestaat de mogelijkheid van het plaatsen van een asbus en er zijn urnengraven en urnenkeldertjes beschikbaar.

kwaliteit grafstenen
het plaatsen van de grafsteen

Overig

  • Algemene Begraafplaats “Noorderbegraafplaats” Moesstraat 98 A 9741 AC Groningen
  • Algemene Begraafplaats “Selwerderhof” Ieplaan 204 9741 GH Groningen
  • Algemene Begraafplaats Hoogkerk
  • Joodse begraafplaats Ieplaan 93 9741 GB  Groningen
  • Begraafplaats Rooms Katholieke Kerk Hereweg Papiermolenlaan 89 9721 AA Groningen