Steenhouwerij Krul Grafstenen Hoogeveen

Steenhouwerij Krul Grafstenen Hoogeveen worden vanuit Peize geleverde en geplaatst. Als familiebedrijf is Steenhouwerij Krul sinds 1960 actief. Deze grafstenen vervaardigen we in onze eigen werkplaats. Dit wordt gedaan door eigen medewerkers, vakmensen met veel ervaring in het vervaardigen van grafstenen.  Zij plaatsen die grafstenen ook. Omdat wij weten dat er vaak veel gevoelens spelen bij het uitzoeken van een gedenksteen, nemen we ruimschoots de tijd voor u. Steenhouwerij Krul besteed ook veel aandacht aan het plaatsen en de fundering. Maar al te vaak zien we grafmonumenten scheef staan op de begraafplaats   Door onze jarenlange ervaring produceren wij zowel traditionele als eigentijdse grafmonumenten. Dat kan geheel van natuursteen of in combinatie met glas of andere duurzame materialen zijn. Wij adviseren u graag in uw keuze van een grafmonument. Maar wat u ook kiest Steenhouwerij Krul staat er garant voor dat de gedenksteen  lang goed en mooi blijft. Maak een afspraak in onze showroom om een en ander te bespreken.

De volgende 10 begraafplaatsen vinden we in de Gemeente Hoogeveen

Alle begraafplaatsen in Hoogeveen geven graven uit voor een uitgifte termijn van 20 jaar voor de particuliere graven en 10 jaar voor de algemene graven.

Hoogeveen – Nieuwe Gemeentelijke begraafplaats Zuiderweg 1 7909 CH

Deze begraafplaats heeft een deel met een centraal punt waarop in een radiaal alle paden uitkomen en een langerekt deel dat later aangelegd is. De paden in het eerste genoemde deel zijn dan ook licht gebogen.  Deze begraafplaats raakt langzaam vol en de Fluitenberg is daarvoor de nieuwe uitwijkmogelijkheid.

Hoogeveen – Oude Gemeentelijke begraafplaats  Zuiderweg 93 7909 CK

Dit deel het oudste deel is vanaf 1829 in gebruik. Het ligt aan de oostzijde van de Zuiderweg met ingangen aan de Zuiderweg en de Leiendijk. Op de begraafplaats is een lange rechte as als pad te zien met links en rechts daarvan de grafvelden. Sommige paden lopen niet helemaal  mee in dit rationele patroon en er is aan beide zijden een pad buitenom de grafvelden, Ter orientatie kan men zich richten op de grafheuzel van de familie Hotlhe tot Echt, wat in feit een grote bovengrondse grafkelder is die door zand is overdekt. Tegenover de heuvel ligt het baarhuisje. In 1829 werden de overledene per boot over water aangevoerd,

Hoogeveen – De nieuwe joodse begraafplaats aan de Zuiderweg

Deze begraafplaats werd in 1831 in gebruik genomen en was destijds via een pad bereikbaar vanaf de synagoge. De eerste joden vestigen zich in 1755 in Hoogeveen. Deze gemeenschap is vrijwel geheel vernietigd in de Tweede Wereldoorlog. Voor de begraafplaats staat een monument met hun namen erop.

Overige

  • Hoogeveen – Oude Joodse Begraafplaats Wilhelmina Straat van Echtenstraat
  • Elim – Carstensdijk
  • Fluitenberg – begraafplaats Zevenberg aan de Fluitenbergseweg
  • Hollandscheveld – Kerkhoflaan
  • Nieuwlande – Boerdijk
  • Nieuweroord – Middenraai
  • Pesse – Hoogeveenseweg
  • Stuifzand – Hoofdweg
  • Tiendeveen – Kerkweg