Free cookie consent management tool by TermsFeed

Grafstenen Midden Drenthe Beilen

Grafstenen in Beilen in Midden Drenthe worden vanuit de showroom en werkplaats in Peize geleverd en geplaatst. Steenhouwerij Krul is al twee generaties lang actief in dit vak. Gedenkstenen in Beilen moeten lange tijd mee kunnen gaan op de begraafplaats. Veelal tientallen jaren maar vaker 50 jaar of langer. Gedenkstenen van Steenhouwerij Krul kunnen dat jarenlang aan en blijven goed.

Steenhouwerij Krul

Wij zijn werkzaam op vrijwel alle begraafplaatsen in Midden Drenthe Beilen

grafstenen

prijzen grafstenen

over ons

kwaliteit grafstenen
het plaatsen van de grafsteen

Grafstenen in Midden Drenthe Beilen staan er soms wel 30 jaar of langer

Gedenkplaatsen in het Noorden zijn nog echte gedenkplaatsen, waar de geschiedenis van een dorp vaak 80 jaar of zelfs 100 of meer jaar terug te vinden is. Onze gedenkstenen staan vaak dertig jaar of veel langer op de begraafplaats en dat kunnen we waarmaken nu we al weer als tweede generatie actief zijn in ons bedrijf. Dat geldt ook voor de begraafplaats in Beilen.

Gedenkstenen in Midden Drenthe Beilen worden door Steenhouwerij Krul voor iedere beurs en smaak geleverd.

Gedenkstenen van Steenhouwerij Krul uit Peize leveren we voor iedere smaak en vele prijs klassen. Wij vervaardigen grafstenen in onze eigen werkplaats. Wilt u hulp bij samenstellen en ontwerpen van een passende gedenksteen. Bij Steenhouwerij Krul bent u aan het juiste adres. Bovendien weten wij als geen ander wat er wel en niet is toegestaan op de begraafplaats. Begraafplaatsen hanteren daarvoor uiteenlopende regels die soms per vak anders zijn. Met ons gedegen advies voorkomt u kostbare vergissingen.

Plaatsen van gedenkstenen in Beilen gebeurt in eigen beheer

In Beilen plaatsen wij de gedenkstenen uiteraard in eigen beheer. Alleen dan kunnen we ook instaan voor de kwaliteit van het stelwerk en durven we er jarenlang garantie op te geven. Wij produceren ook zelf onze grafkelders. Steenhouwerij Krul uit Peize is beschikbaar voor een afspraak, neem contact op dan hoort u wat de mogelijkheden zijn. Eventueel komen we ook bij u aan huis indien dat op prijs gesteld wordt. Op onze site www.steenhouwerij-krul.nl ziet u wat de vele mogelijkheden er allemaal zijn

Ons werkgebied in de omgeving van Midden Drenthe Beilen omvat:

Algemene begraafplaats Beilen Torenlaan Beilen
Op de begraafplaats aan de Torenlaan in Beilen liggen bekende Beilenaren, zoals de bekende Drentse dichter Roel Reijntjes. Reijntjes is bekend van zijn bundels De Speulman, Kleine Drentse reize en Al wat ik zag. Op de begraafplaats is door de Historische Vereniging van Beilen een wandelroute uitgezet die langs zijn graf komt.
Dit kerkhof bevat vele zeer oude historische graven van vaak meer dan 100 jaar oud en het zou jammer zijn als dat verloren zou gaan. Van veel zeer oude graven is geen familie meer bekend, die het onderhoud op zich zouden kunnen nemen. De Historische Vereniging wil daar wat aan doen.

Algemene begraafplaats Eursingerhof Beilen
De begraafplaats Eursingerhof is een moderne strak aangelegde begraafplaats waarin de grafvakken door beukenhagen van elkaar gescheiden zijn. De paden en vakken zijn logisch opgezet en hebben overal duidelijk focus punten. Op de begraafplaats is vanaf de weg gezien aan de rechter kant een rond vak waar alleen maar zwerfkeien geplaatst mogen worden rond een grote zwerfkei. Dat vak heeft nog het meeste weg van het aanzien van de traditionele Drentse hunebedden.

  • Bovensmilde Begraafplaats Bovensmilde Witterweg
  • Hijken, Begraafplaats Molenkamp
  • Hoogersmilde Joodse Begraafplaats Rijksweg 123 9423 PA
  • Hoogersmilde Begraafplaats Hoogersmilde, Rijksweg 115 9422 CH
  • Hooghalen, Begraafplaats Nijlanden
  • Smilde Begraafplaats Kyllot, Boerenlaan 9422 JK
  • Smilde Algemene begraafplaats Kerkenveld, Smilde
  • Westerbork, Begraafplaats Kerkhoflaan
  • Wijster, Begraafplaats Dwarsakkers
  • Witteveen, Begraafplaats Mej A. Talmaweg

Meer over de Gemeente Midden Drenthe Beilen.

De gemeente Midden Drenthe kent 29 officiële kernen. Het gemeentehuis staat in Beilen en is ontstaan uit het samenvoegen van de voormalig gemeentes Beilen, Smilde en Westerbork. In totaal wonen er ruim 33000 inwoners in deze gemeente en de oppervlakte bedraagt ruim 300 km2