Free cookie consent management tool by TermsFeed

Wij adviseren u bij uw keuze

entreeSteenhouwerij Krul heeft in de omgeving van Groningen en Assen een goede naamsbekendheid opgebouwd. Deze naamsbekendheid is niet zomaar gekomen. Steenhouwerij Krul staat al jarenlang voor nauwe betrokkenheid met de klant en kwaliteit tegen een goede prijs. Onze toonzaal en de werkplaats zijn te bereiken op het industrieterrein De Westerd te Peize. Het uitzoeken van een grafmonument of urnsteen is een emotionele gebeurtenis welke met respect behandeld dient te worden. Daarom staan de wensen en behoeften van de klant centraal. Elke klant krijgt van ons een advies op maat!

Binnen het assortiment aan grafmonumenten is veel mogelijk mits technisch haalbaar. Ook moet het grafmonument voldoen aan de regelgeving van de betreffende begraafplaats. Wij nemen als bedrijf over het algemeen een afwachtende houding aan met betrekking tot het benaderen van klanten. Uit ervaring weten we dat mensen het vervelend vinden om bestookt te worden met post en opdringerige verkopers. U neemt daarom contact met ons op als u er aan toe bent. Het rouwproces is emotioneel gezien al moeilijk genoeg. Om in een te vroeg stadium een juiste keuze te maken is praktisch onmogelijk. Wanneer u er klaar voor bent nodigen we u en uw familie graag uit voor een bezoek aan onze toonzaal.

Traditionele en eigentijdse grafmonumenten

natuursteen krulZoals al eerder aangegeven vervaardigen wij de grafmonumenten in onze specialistische werkplaats. De grafmonumenten worden door middel van moderne machines en vakkundige medewerkers op een nauwkeurige wijze geproduceerd en in elkaar gezet.

Daarnaast bestaat ook steeds meer de mogelijkheid om modellen uit het buitenland te importeren. Hierdoor kunnen wij dan ook vrijwel aan al uw wensen voldoen. Het plaatsen van de grafmonumenten op de begraafplaats gebeurt ook door ons eigen gekwalificeerd personeel. Omdat het vervaardigen van gedenkstenen een ambacht is, welke al jarenlang met veel vakmanschap wordt uitgevoerd, laten wij u graag een kijkje nemen binnen ons bedrijf. U bent van harte welkom om onze werkplaats te bezoeken!  Bij een goed grafmonument van graniet gaat het niet alleen om een mooie buitenkant.

De basis van een degelijk grafmonument

Met name het binnen werk van het grafmonument en de fundering moeten goed zijn. Als dit niet op de juiste manier gebeurd zal een grafmonument al na een paar jaar scheef gaan staan of zullen onderdelen los gaan zitten. De basis moet dus goed zijn!

Bij ons is dat een gewapend betonnen vloer of een gewapend betonnen onderbouw (een roef) met plinten. Op deze basis wordt een grafmonument verder opgebouwd. Deze werkzaamheden worden allemaal gedaan in de werkplaats van Steenhouwerij Krul te Peize.

Een grafsteen van graniet

Op de begraafplaats wordt de grafsteen in zijn geheel op een fundering van vier betonnen palen geplaatst. Ook bestaat de mogelijkheid om de grafsteen op een aanwezige grafkelder te plaatsen.

Over het algemeen worden de grafmonumenten van graniet gemaakt. Graniet is een zeer geschikte steensoort en is in diverse soorten en kleuren te verkrijgen. Bovendien is graniet onderhoudsvrij. Dit in tegenstelling tot marmer of Belgisch hardsteen. Deze steensoorten zijn veel gevoeliger voor weersinvloeden van buitenaf en daarom minder geschikt voor grafmonumenten in Nederland. Onze medewerkers zijn gespecialiseerd in het maken van een mooi en kwalitatief hoogstaand grafmonument van graniet.

Uw eigen ontwerp

monumentenInscripties kunnen bij ons worden gezandstraald, gegraveerd of met bronzen of aluminium letters worden geplaatst. Dit kan met vele verschillende lettertypen. De inscripties voor het grafmonument of de grafsteen worden in overleg met de familie op de computer opgemaakt. Eventueel kunt u zelf een ontwerp indienen, lettertypen of afbeeldingen aanleveren die wij verder voor u uitwerken. U krijgt altijd een uitgewerkt voorbeeld te zien van de afgesproken inscriptie.

Bekijk de pagina grafstenen voor een impressie