Free cookie consent management tool by TermsFeed

Grafstenen om te gedenken

Hoge kwaliteit en op maat gemaakt

Grafmonumenten en grafstenen zijn duurzame, waardevolle herinneringen aan dierbaren. Wanneer een dierbare overlijdt, wil de familie haar of hem graag blijvend gedenken door middel van een grafmonument op een begraafplaats. Je kunt dan op speciale dagen of gewoon wanneer je hiertoe de behoefte voelt jouw dierbare opzoeken.

grafsteen-gekapt-steen

Klanten over ons

Verschillende soorten grafstenen en materialen

Bij Steenhouwerij Krul worden zowel traditionele als eigentijdse grafmonumenten vervaardigd. Er is ruime keuze aan soorten grafstenen en grafaccessoires. Vaak heeft de familie een globaal idee en wordt dit door ons verder uitgewerkt. Soms heeft de familie concreet een ontwerp, dat door onze vakmensen wordt uitgevoerd.

De familie kan in feite ontwerpen en kiezen welk grafmonument of grafsteen zij wil, mits het technisch uitvoerbaar is en mits het grafmonument of de grafsteen voldoet aan de regels van de betreffende begraafplaats.

Werkwijze Steenhouwerij Krul

Persoonlijke benadering

Steenhouwerij Krul heeft een persoonlijke benadering. Naast de foto’s op deze website beschikken wij over een toonzaal waar onze grafmonumenten en grafstenen te bezichtigen zijn. Ook buiten hebben wij diverse grafstenen om te bezichtigen. U kunt tijdens onze openingstijden zonder afspraak vrijblijvend komen kijken, inspiratie opdoen en advies vragen over welk grafmonument het beste bij uw dierbare past. Wij helpen u graag om tot de juiste keuze te komen.

U en uw wensen staat voor ons centraal. Wij nemen daarom graag de tijd voor u.

Enkele grafmonumenten

Bij een enkel grafmonument of grafsteen is er sprake van een enkel graf of een stapelgraf. De gedenksteen wordt op maat ontworpen om een dierbare op persoonlijke wijze te gedenken. Het deel van het grafmonument met inscriptie kan liggend of staand worden geplaatst.

Dubbele grafmonumenten

Dubbele grafmonumenten worden toegepast wanneer twee dierbaren naast elkaar worden begraven. De gedenksteen wordt vaak uitgezocht wanneer de eerste persoon komt te overlijden. Voor dubbele grafstenen geldt ook dat er veel mogelijkheden zijn, van eenvoudig maar toch uniek tot opvallend en aansprekend. Het grafmonument is een persoonlijke herinnering aan de dierbaren.

Staande grafstenen

grafsteen kopenStaande grafstenen zijn grafstenen die verticaal worden geplaatst, vaak op een voetstuk. Staande grafstenen bieden de mogelijkheid vóór de grafsteen een tuintje of een bed met steentjes te gebruiken als bedekking met of zonder borderrand.

Overige grafstenen

Tegenwoordig worden grafmonumenten ook vervaardigd van combinaties van steen en glas en aluminium. Ook worden ruwe vormen, zoals een zwerfkeien of gewoon ongepolijst natuursteen, toegepast. Beelden of combinaties van grafsteen en beeld, die de dierbare goed weergeven, worden ook vervaardigd.

Steenhouwerij Krul streeft ernaar dat u een blijvende, unieke herinnering aan uw dierbare heeft.

Vazen, graflantaarns en andere grafaccessoires worden steeds vaker gebruikt om het graf te verfraaien. Steenhouwerij Krul kan u hier ook voorbeelden van laten zien en u adviseren wat een duurzame aankoop kan zijn.

Urnstenen

Steeds vaker worden dierbaren gecremeerd, maar wil de familie toch een gedenkplaats met gedenksteen hebben. Een plek waar je naar toe kunt gaan. Urnstenen zijn kleine gedenkstenen die op een urnengraf worden geplaatst. Wanneer er sprake is van een urnenmuur met urnen nissen, kunnen hiervoor urnenplaatjes worden gemaakt om de plek speciaal te maken.

Grafsteen op maat

natuursteen krulElke grafsteen wordt naar uw wensen op maat gemaakt en van inscriptie voorzien. Steenhouwerij Krul heeft jarenlange ervaring in de vervaardiging van grafmonumenten en grafstenen, zowel traditioneel als eigentijds.  Nadat u desgewenst geadviseerd door onze professionele adviseur een keuze heeft gemaakt, wordt het grafmonument vervaardigd in onze specialistische werkplaats.

Wij beschikken over moderne machines en vakbekwame medewerkers, die ervoor zorgen dat het grafmonument met de grootst mogelijke zorgvuldigheid geproduceerd en geplaatst wordt.

Doordat wij gespecialiseerd zijn en ook uit het buitenland importeren, kunnen wij vrijwel elk gewenst grafmonument of grafsteen vervaardigen. Uiteraard moet het grafmonument wel voldoen aan de vereisten van de begraafplaats. Voor het vervaardigen van een grafsteen wordt veelal gebruikt gemaakt van graniet. Graniet is duurzaam en heeft weinig onderhoud nodig. Naast graniet zijn er talloze andere steensoorten, zoals Belgisch hardsteen of marmer. Deze soorten natuursteen zijn echter wel aan weersinvloeden onderhevig. Voor een land als Nederland is graniet eigenlijk de beste keuze en graniet is bovendien in vele kleuren verkrijgbaar.

De levertijd van onze grafmonumenten en grafstenen bedraagt ongeveer 14 tot 16 weken.

Offerte

Wanneer u besluit uw grafmonument bij Steenhouwerij Krul te bestellen, ontvangt u allereerst een duidelijke offerte met prijsopgave en tekening. U kunt dan op uw gemak een en ander doornemen. Het is voor u tenslotte een droevige en emotionele tijd. Nadat u akkoord heeft gegeven gaan wij voor u het materiaal bestellen en daarna gaan onze vakbekwame medewerkers aan de slag. Uw unieke grafsteen wordt deels met moderne machines, deels met de hand en met de grootst mogelijke zorg vervaardigd. Meer weten wat de kosten zijn van de verschillende type grafstenen? Meer informatie hier over is te vinden op onze pagina ‘grafstenen prijzen‘.

Inscripties

Inscripties kunnen bij Steenhouwerij Krul worden gegraveerdgezandstraald of met bronzen of aluminium letters worden vervaardigd. Er zijn vele soorten lettertypen en lettergroottes mogelijk. De inscripties voor het grafmonument of de grafsteen worden in overleg met de familie opgesteld. U krijgt altijd een voorbeeld van de inscriptie te zien alvorens tot vervaardiging wordt overgegaan. Een eigen ontwerp met afbeelding en lettertype is ook mogelijk. Wij werken deze dan verder voor u uit.

Fundering

fundering grafsteenDe fundering van een grafmonument of grafsteen moet goed zijn. Dit is misschien wel het meest belangrijke en ondergewaardeerde aspect van een grafmonument. Dit geldt voor het binnenwerk van het grafmonument, maar zeker ook voor de fundering op de begraafplaats zelf. Hoe vaak ziet u niet een grafmonument scheef staan omdat er een slechte of zelfs geen fundering is geplaatst. Steenhouwerij Krul maakt voor elk grafmonument gebruik van een gewapend betonnen vloer of een gewapend betonnen onderbouw met plinten. Het grafmonument wordt in onze werkplaats opgebouwd.

Op de begraafplaats wordt het grafmonument of de grafsteen in zijn geheel op een fundering van betonnen palen geplaatst. De gaten (stiepen) voor deze palen boren wij met de hand zodat we aan de grondsoort kunnen zien of we op een vaste laag zitten. Daarna worden de gaten gevuld met beton. Soms wordt de grafsteen op een reeds aanwezige grafkelder geplaatst.U krijgt altijd een onderhoudsadvies bij de aanschaf van een grafsteen of grafmonument.

U kunt het gehele productieproces bekijken in onze bedrijfsfilm op de website maar kunt natuurlijk ook altijd even een keertje bij ons in de werkplaats komen kijken.

U krijgt altijd een onderhoudsadvies bij de aanschaf van een grafsteen of grafmonument.

Garantie voor grafmonument van hoge kwaliteit

Steenhouwerij Krul is een familiebedrijf dat al jarenlang gespecialiseerd is in het vervaardigen van grafmonumenten en grafstenen. Wij hebben een eigen werkplaats en maken gebruik van de kennis van vakmensen.

gedenksteen kwaliteitUw grafmonument wordt daarom met de grootst mogelijke zorg vervaardigd. Kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel.

Wij zorgen naast een goed grafmonument voor een vakkundige fundering, zowel voor de grafstenen als de fundering op de begraafplaats zelf.

Daarom zal uw grafmonument jarenlang mooi blijven.

Over het algemeen worden de grafmonumenten van graniet gemaakt. Graniet is een voor Nederland geschikte steensoort die weinig onderhoud nodig heeft. Wilt u toch kiezen voor een andere steensoort, dan kunnen wij u adviseren over het onderhoud. Mocht u meer informatie wensen over de mogelijkheden en kosten van onderhoud en/of renovatie van de grafsteen, dan kunt u te allen tijde vrijblijvend met ons contact opnemen. Wij kunnen desgewenst ook een jaarlijks onderhoudscontract met u overeenkomen.

Mocht u onverhoopt ontevreden zijn over de kwaliteit van het door ons geleverde grafmonument, dan treden wij graag met u in gesprek om te komen tot een oplossing.

Een tevreden klant is voor ons belangrijk.

Wij zullen daarom binnen redelijkheid altijd proberen aan uw behoeften en wensen tegemoet te komen. In voorkomende gevallen sturen wij een vakbekwame medewerker langs. Deze vakman bekijkt het probleem ter plaatse en lost het indien mogelijk direct op. Onze service gaat verder dan alleen de levering van het grafmonument of de grafsteen. Voorwaarde is wel dat het grafmonument door ons is geplaatst. Wanneer materiaal verkeerd gebruikt wordt, met verkeerde middelen wordt schoongemaakt of voor een verkeerd doel wordt gebruikt, valt dit niet onder onze garantie. Indien het product verkeerd verwerkt of geplaatst wordt door derden, valt dit eveneens niet onder de garantie. Ingeval van twijfel kunt u met uw vragen bij Steenhouwerij Krul terecht.